Ciocolată de casă în două culori

de Rita Ilies in Dulciuri, 27 Mar 2015 | 4402 vizualizari

 

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.

Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat.

Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în două culori:

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l. Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf.

Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat. Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi. Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore. Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă